PETŐFI-SZIGET Diákok tanulhatták meg az árvízvédelem fortélyait június 13-án Az önkormányzatok árvízvédelmi hatékonyságának növelése okos mérőeszközök alkalmazásával címmel. A program pályázat révén valósult meg. A tréning elméleti ismeretek elsajátításával kezdődött, majd gyakorlattal folytatódott. A pályázat 2017. október 1-jén kezdődött, a szerb kezdeményező Törökbecse község önkormányzata volt.

 

 

Vedelek Norbert bajai alpolgármester elmondta: a program fő célja az árvízvédelmi kapacitás javítása, fejlesztése. Jelen képzés főként a humán erő kiaknázásáról szólt, ebben segítettek a katasztrófavédelem szakemberei, akik diákoknak tartottak előadásokat. A teljes költségvetés 938 ezer euró, az IPA közel 800 ezer euróval támogatta a pályázatot.
Branko Svilengacin, a program szerb koordinátora kiemelte: megerősödnek a szerb-magyar kapcsolatok. – Nagy előny, hogy a Smart-programon keresztül minden információ eljut Magyarországról Szerbiába, onnan pedig vissza. Ez jó együttműködési alapot jelent.
Gödön Sándor tűzoltó-ezredes elmondta: interaktív foglalkozás zajlott. – Három foglalkozási helyet rendeztünk be. Az elméleti foglalkozás keretében vízkár-elhárítási módszereket tanulhattak meg, például homokzsákok megtöltését, védművek építését stb. A képzésen önkéntesek, valamint MNÁMK-s és jelkys diákok vettek részt. A projekt szeptember 30-án ér véget. Bajai TV
Forrás: www.baja.hu

Kapcsolat

Pošaljite nam email.

Sending

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A weboldal tartalmáért teljes mértékben (a) LB organization vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.
2023.

Log in with your credentials

Forgot your details?