Pénteken, 2018 január 26-án Törökbecsén tartották meg az Interreg-IPA, Magyarország-Szerbia határon átnyúló együttműködése keretében megvalósuló, az „Önkrományzatok árvízvédelemi hatékonyságának növelése intelligens mérés révén – Fenntartható árvízmegelőzés (ang.: „Increasing the efficiency of municipal flood protection through smart metering“ – PREVENT!FLOOD SUSTAINABLY) című projekt megnyitóját. A programot vezető kedvezményezettként Baja Város (Magyarország), és partnerként Törökbecse Község valósítják meg, azzal a céllal, hogy a partnertelepülések fejlesszék az árvízmegelőzési és árvízvédelmi kapacitásukat.

A megnyitón felszólalt Törökbecse Község nevében Branko Svilengaćin – alpolgármester, Baja Város alpolgármestere – Vedelek Norbert, Irena Živković – a Bánát Regionális Fejlesztési Központ igazgatója, valamint Keszei Zoltán – projektmenedzser és Bošnjak Ivan, a projektcsapat tagja. A felszólalók hangsúlyozták, hogy a cél megvalósításának érdekében kulcsfontosságú a megfelelő infrastruktúra, és a hatékony árvízmegelőzési rendszer fejlesztése. A program keretében árvízvédelemre vonatkozó építési és műszaki terveket fognak kidolgozni, felújítják majd a törökbecsei nyári gátat a Ljutovón, valamint az árvízvédelem műszaki felszereltségét is fejleszteni fogják, és még új, intelligens rendszereket és megoldásokat vezetnek majd be az árvízkockázat csökkentése érdekében. A megnevezett aktivitásokon kívül, a program keretében ,a következő időszakban, a polgárvédelmi biztosok képzésével, a lakosság árvízvédelmi tudatosságát is javítják, képzési és kommunikációs tevékenységek révén.

A projekt, melynek értéke 938.462,48 euró, 2017.októberében kezdődött, és 24 hónapon át fog tartani.

 

Kapcsolat

Pošaljite nam email.

Sending

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A weboldal tartalmáért teljes mértékben (a) LB organization vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.
2023.

Log in with your credentials

Forgot your details?