Nakon radova na sanaciji letnjeg nasipa Ljutovo u Novom Bečeju koje je u okviru projekta „Održivo sprečiti poplave“ iz IPA programa prekogranične saradnje sa Mađarskom nedavno uspešno sprovelo Vodoprivredno preduzeće „Gornji Banat“ iz Kikinde, danas su nastavljene projektne aktivnosti koje se tiču edukacija, pre svega, mladih. Naime, u svih pet osnovnih škola opštine Novi Bečej u toku današnjeg i sutrašnjeg dana biće održane radionice na temu poplava i kako se ponašati u slučaju da se one dese. Predavanja su ovom prilikom organizovana za učenike četvrtih razreda.

Kraj realizacije projekta predviđen je za oktobar ove godine, a u okviru projektnih aktivnosti sledi i postavka pametnog (smart) sistema odbrane od poplava.

 

 

 

Izvor: tvnovibecej.rs

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovoran iskljčivo LB organization i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa
2023.

Log in with your credentials

Forgot your details?