U petak, 26. januara 2018. godine, u Novom Bečeju, održana je početna konferencija projekta iz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija pod nazivom „Povećanje efikasnosti zaštite od poplava u Opštini pomoću pametnog merenja“ – ODRŽIVO SPREČITI POPLAVE(engl. „Increasing the efficiency of municipal flood protection through smart metering“ – PREVENT!FLOOD SUSTAINABLY). Projekat realizuju Grad Baja (Mađarska),kao nosilac projekta, i Opština Novi Bečej, kao partner na projektu, sa ciljem da se doprinese povećanju kapaciteta partnerskih opština u oblasti prevencije i odbrane od poplava.

Ispred partnera na projektu, na konfernciji su govorili Branko Svilengaćin – zamenik predsednika opštine Novi Bečej), Vedelek Norbert – zamenik predsednika opštine Baja, Irena Živković – direktor regionalnog razvojnog centra Banat, Zoltán Keszei – menadžer projekta kao i Bošnjak Ivan – član projektnog tima, koji su istakli da su glavni preduslovi za realizaciju navedenog cilja adekvatna infrastruktura i efikasan sistem prevencije i zaštite od poplava.Tako će u okviru projekta biti izrađena tehnička dokumentacija za bolju zaštitu od polava, izvršena sanacija letnjeg nasipa Ljutovo u Novom Bečeju, poboljšana tehnička opremljenost i uvedena nova pametna rešenja i sistemi za smanjenje rizika. Pored navedenih aktivnosti, kroz projekat će biti obučeni poverenici civilne zaštite i povećan nivo svesti građana o značaju njihovog uključivanja, kroz realizaciju treninga i komunikacionih aktivnosti.

Realizacija projekta započela je oktobra 2017. godine i trajaće 24 meseca, a ukupna vrednost projekta je 938.462,48 evra.

 

Kontakt

Pošaljite nam email.

Šalje se

Ova internet stranica je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove internet stranice je odgovoran iskljčivo LB organization i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa
2023.

Log in with your credentials

Forgot your details?